pomôžte nám pomáhať

Pre Michala, o.z., Bratislava, Slovakia



Združenie je zamerané predovšetkým na podporu pre Michala Klottona, ktorý je ťažko zdravotne postihnutý. Má DMO – mentálnu retardáciu s autistickými rysmi, symptomatickú epilepsiu.

Pomôžte nám pomáhať

Darujte 2% z vašej dane 
Viac informácií TU
Venujte 5 € mesačne 
alebo 10 €, 15 €, 20 €, 25 €, iná suma
Viac informácií TU

Srdečne vám ďakujeme

Pomáhajú nám

 Vaše finančné dary

2% z vašej dane za predchádzajúci rok
 

Spolupracujeme

 

Založenie združenia Pre Michala, o.z.

11.12.2015 21:26

Občianske združenie Pre Michala, o.z., vzniká v čase, keď má náš najmladší syn Michal pätnásť rokov. Stal sa z neho už občan a má k tomu vystavené aj doklady. Tie si však nepodpísal, keďže je v plnej miere odkázaný na nás, ktorí sa o neho s láskou staráme. Príbeh nášho syna si môžete prečítať  TU

Zdanlivo je toto združenie založené pre nášho syna Michala. Áno, je aj pre Michala, ale aj pre iné deti, mládež a občanov zdravotne postihnutých.

Moja manželka Monika pracuje v Špeciálnej základnej škole, ktorá je určená pre žiakov s ľahkým, ťažkým alebo hlbokým stupňom mentálneho postihnutia, alebo s viacnásobným postihnutím.

Sú rodiny, ktoré majú len takéto deti a to nie len jedno, ale hneď aj dve. Z osobnej skúsenosti v našej rodine vieme, ako sa takýmto rodinám žije.

Keď sa vám narodí dieťa s akýmkoľvek postihnutím, tak jeho rodičia obyčajne vynakladajú všetku svoju silu, aby svoje milované dieťa vyliečili. Je to dlhá cesta, ktorá najčastejšie nemá konca.

Napriek tomu sa rodičia snažia zo všetkých svojich síl, aby ich dieťa malo v rámci svojich možností, čo najzmyselnejší život a aby ho prežilo v šťastí a láske.

Takýto život má veľa úskalí. Deti s postihnutím bývajú náchylnejšie na iné bežné choroby a tak sa zvyčajne o dieťa stará jeden z rodičov. To znamená, že finančný príjem takýchto rodín je oveľa menší, ako bežnej rodiny.

Pri tom náklady na obyčajné výdavky v takejto rodine bývajú oveľa vyššie a to hlavne z toho dôvodu, že dieťa potrebuje zvýšenú zdravotnú starostlivosť. A ešte k tomu podstupuje rôzne rehabilitačné cvičenia a liečbu v špeciálnych liečebných domoch.

Písať a rozprávať by sa o tom dalo veľmi, ale veľmi dlho a to nehovorím o tých rodinách, kde obyčajne manžel opúšťa svoju rodinu a svoje postihnuté dieťa necháva v plnej miere na starostlivosť svojej manželky.

Z toho dôvodu sme spolu s mojou rodinou založili toto združenie, aby sme mohli pomáhať tým, ktorí to potrebujú.

Pomôžte nám prosím pomáhať a my a aj rodiny, ktorým pomôžeme vám budeme vďační.

Ernest Klotton I za tím združenia Pre Michala, o.z. I 11.12.2015

Aktuality

Michal v škole

04.05.2021 09:28
Michal mal minulý rok dvadsať rokov a chodí do posledného ročníka Praktickej školy na Dúbravskej ceste v Bratislave. Má rád školský kolektív a s obľubou pozoruje, čo sa okolo neho deje. Pred nástupom do tejto školy navštevoval Špeciálnu základnú školu na Žehrianskej ulici...

Pohybom k samostatnosti

09.12.2019 12:02
Nadácia Volkswagen Slovakia, nám poskytla finančný príspevok na projekt Pohybom k samostatnosti. Hipoterapiu sme absolvovali v združení Kôň ako Koníček v Petržalke a plávanie zas v združení Bocianiky na Patrónke.  Náš syn Michal má diagnózu DMO, mentálna retardácia s autistickými rysmi,...
Tento rok sme boli s naším synom Michalom na liečení v Štátnom liečebnom ústave Marína, Kováčová. Liečenie podporila Nadácia SPP, ktorá nám poskytla finančný príspevok v grantovom programe OPORA 2019.  Náš syn má diagnózu DMO, mentálna retardácia s autistickými rysmi,...
Občianske združenie Pre Michala, o.z., vzniká v čase, keď má náš najmladší syn Michal pätnásť rokov. Stal sa z neho už občan a má k tomu vystavené aj doklady. Tie si však nepodpísal, keďže je v plnej miere odkázaný na nás, ktorí sa o neho s láskou staráme. Príbeh...
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky vykonalo registráciu občianskeho združenia Pre Michala, o.z., dňa: 19.11.2015 Združenie Pre Michala, o.z., je na Ministerstve vnútra Slovenskej republiky zaregistrované pod číslom: VVS/1-900/90-47227 Stanovy občianskeho združenia Pre Michala,...
<< 1 | 2